Info Algemeen

Over Slieker

Slieker Film is hét filmhuis van Fryslân, gevestigd aan het Wilhelminaplein in het Fries Museum te Leeuwarden. We doen meer dan enkel films vertonen, we brengen met onze liefde voor film en cultuur ook mensen samen. Samen met een grote groep vrijwilligers organiseren we een sociaal geëngageerd programma, waarin veel ruimte is voor aanbod buiten de gebaande paden.

Een gevarieerd aanbod films

Met drie prachtige filmzalen en 162 comfortabele stoelen, biedt Slieker zeven dagen in de week ruimte aan een gevarieerd aanbod topfilms. Of dit nu de nieuwste arthousefilm is, een sterke documentaire, een klassieker die je gezien moet hebben of die culthit waar je iedereen over hoort – alles kan in Slieker.

Samenwerkingen

Mede dankzij onze aandacht voor een sociaal betrokken programma werken we samen met onder andere COC Friesland en 4hetLeven. Slieker is daarnaast locatie voor het Noordelijk Film Festival in november én toont gedurende het jaar festivalfilms. Slieker Film is aangesloten bij Europa Cinemas, het netwerk ter bevordering van de Europese cinema.

Ons team

Slieker Film wordt het hele jaar door gerund door een grote groep gepassioneerde vrijwilligers en een klein team van zeven vaste medewerkers. Het vaste team bestaat uit Hester (directeur Film in Friesland), Harmen (Programma), Stan (Operateur en hoofd technische zaken), Jephta (Educatie), Frank (Educatie), Marinda (Hoofd vrijwilligers), Tom (Promotie & events) en Roel Jetze (Marketing & communicatie). Een divers team, maar één ding hebben we in ieder geval gemeen: we houden allemaal van film!

Bill Murray and Pablo Pauly in the film THE FRENCH DISPATCH. Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Organisatie

Slieker is onderdeel van Stichting Film in Friesland. Film in Friesland zet zich in voor het bevorderen en het in stand houden van de filmcultuur in Friesland. Dit doet de stichting in de vorm van Slieker, het organiseren van het Noordelijk Film Festival en het behoud van het Friese audiovisuele erfgoed door het Fries Film en Audio Archief.

Vragen?