Educatie

Bij Slieker vinden wij filmeducatie zeer belangrijk. Kinderen en jongeren zijn namelijk de hele dag omringd door film en beelden, maar verstaan en spreken zij de filmtaal wel voldoende? Help leerlingen bewuster naar film te kijken en laat ze andere beelden en perspectieven zien door middel van filmeducatie. Leerkrachten en docenten kunnen bij Slieker Film terecht voor filmvertoningen en filmlessen voor alle leeftijden en niveaus.

Een unieke manier om te leren

Met je klas naar de film is meer dan een leuke ochtend of middag. Filmeducatie en mediawijsheid horen bij de 21e eeuwse vaardigheden die steeds meer worden opgenomen in het curriculum van basis-, middelbaar en hoger onderwijs.

Een andere kijk op de eigen wereld

Film is een geweldige manier om kinderen en jongeren te leren over verschillende onderwerpen. Bij bijna alle schoolvakken en thema’s is er een bijpassende film te vinden om zo de lessen te verrijken. Maar film is niet alleen een manier om leerlingen op een andere manier de lesstof bij te brengen, maar het kan leerlingen een kijkje bieden in een andere wereld of een andere kijk op hun eigen wereld.

Vragen over educatie en film?

Neem via onderstaand formulier direct contact op met onze educatiemedewerker.