MBO

Leer verder kijken

Laat studenten meer zien en verder kijken. Laat je betoveren door de magie van film en leer kritisch kijken. Slieker biedt schoolvoorstellingen aan voor studenten van alle opleidingen, leerwegen en niveaus binnen het MBO.

Aanbod MBO

Hieronder wordt het aanbod voor het MBO uitgelicht. Neem bij vragen of opmerkingen gerust even contact met ons op!

1. Kortfilmprogramma

Wil je studenten grondig naar film laten kijken? Boek dan een kortfilmprogramma bij Slieker. Onder begeleiding van een filmdocent bekijken studenten drie à vier korte films die ze voor- en nabespreken. Door de interactie leren jongeren van elkaar en van de filmdocent: samen zien we meer.

Met een mix van documentaires, speelfilms en animatie is dit ons meest gevarieerde en op maat gemaakte educatieprogramma. Het onderwerp bepalen we in samenspraak: onze educatieprofessionals kunnen een programma samenstellen dat precies bij jouw klas past.

2. Langspeelfilm

Kom met je klas naar Slieker en kijk een film! We hebben een uitgebreide keus aan films, maar misschien heb jij als leraar ook wel een goed idee. We denken graag met je mee over een geschikte film.

3. Movies that Matter

Met je studenten naar een film die echt iets betekent, in de klas of bioscoop? Voor het praktijkonderwijs presenteert Movies that Matter toegankelijke films over maatschappelijke thema’s – zoals mensenrechten, discriminatie en duurzaamheid – mét inspirerend lesmateriaal. Meld je hier meteen aan voor een film van Movies that Matter.