Voortgezet onderwijs

Leer verder kijken

Laat leerlingen meer zien en verder kijken. Laat je betoveren door de magie van film en leer kritisch kijken. Slieker biedt schoolvoorstellingen aan voor leerlingen van het vmbo, havo, vwo en het praktijkonderwijs.

Aanbod voortgezet onderwijs

Hieronder wordt het aanbod voor het voortgezet onderwijs uitgelicht. Neem bij vragen of opmerkingen gerust even contact met ons op!

1. Filmvertoning in Slieker

Kom met je klas naar Slieker en kijk een film! Op schooldagen in de ochtenden en vroege middagen is het mogelijk om een filmvertoning te boeken. We hebben een uitgebreide keus aan films, maar misschien heb jij als leraar ook wel een goed idee. We denken graag met je mee over een geschikte film.

2. Filmles in de klas of in de filmzaal

Wil je leerlingen meer laten leren over de geschiedenis van film, over hoe films worden gemaakt of hoe je zelf beter naar films kunt kijken? Boek dan een op maat gemaakte filmles bij Slieker.

3. Movies that Matter

Movies that Matter selecteert elk jaar films met een maatschappelijke boodschap voor middelbare scholen. Naast hun jaarlijkse Movies that Matter Festival, brengen ze filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s ook naar Slieker Film!

4. Filmvertoning Noordelijk Film Festival

Elk jaar organiseren wij schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs op het Noordelijk Film Festival in november. Een unieke ervaring en beleving voor veel scholieren! De films inclusief lesmaterialen zijn na het festival het hele schooljaar nog te boeken in Slieker.