Voortgezet onderwijs

Leer verder kijken

Jongeren kijken gemiddeld minstens drie uur per dag naar films, series en video’s, maar hoe vaak analyseren zij echt wat ze zien? Laat je betoveren door de magie van film en zorg dat leerlingen gevarieerder en kritischer kijken. Slieker biedt schoolvoorstellingen aan voor leerlingen van het vmbo, havo, vwo en het praktijkonderwijs.

Aanbod voortgezet onderwijs

Hieronder wordt het aanbod voor het voortgezet onderwijs uitgelicht. Neem bij vragen of opmerkingen gerust even contact met ons op!

1. Kortfilmprogramma

Wil je leerlingen grondig naar film laten kijken? Boek dan een kortfilmprogramma bij Slieker. Onder begeleiding van een filmdocent bekijken leerlingen drie à vier korte films die ze voor- en nabespreken. Door de interactie leren jongeren van elkaar en van de filmdocent: samen zien we meer.

Met een mix van documentaires, speelfilms en animatie is dit ons meest gevarieerde en op maat gemaakte educatieprogramma. Het onderwerp bepalen we in samenspraak: onze educatieprofessionals kunnen een programma samenstellen dat precies bij jouw klas past.

 

2. Langspeelfilm

Kom met je klas naar Slieker en kijk een film! Op schooldagen in de ochtenden en vroege middagen is het mogelijk om een filmvertoning te boeken. We hebben een uitgebreide keus aan films, maar misschien heb jij als leraar ook wel een goed idee. We denken graag met je mee over een geschikte film.

3. Filmvertoning Noordelijk Film Festival

Elk jaar organiseren wij schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs op het Noordelijk Film Festival in november. Een unieke ervaring en beleving voor veel scholieren! De films inclusief lesmaterialen zijn na het festival het hele schooljaar nog te boeken in Slieker.

4. Movies that Matter

Movies that Matter selecteert elk jaar films met een maatschappelijke boodschap voor middelbare scholen. Naast hun jaarlijkse Movies that Matter Festival, brengen ze filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s ook naar Slieker Film!