Primair onderwijs

Film voor de jonge kijkers

Slieker biedt filmvertoningen aan voor het (speciaal) basisonderwijs van groep 1 t/m groep 8. Leerlingen kunnen na een inleiding of met een nagesprek kijken naar de mooiste (internationale) films. Of kies voor een op maat gemaakte filmles voor de klas om echt diep in filmeducatie te duiken.

Aanbod primair onderwijs

Hieronder wordt het aanbod voor het primair onderwijs uitgelicht. Neem bij vragen of opmerkingen gerust even contact met ons op!

1. Kortfilmprogramma

Wil je leerlingen grondig naar film laten kijken? Boek dan een kortfilmprogramma bij Slieker. Onder begeleiding van een filmdocent bekijken leerlingen drie à vier korte films die ze voor- en nabespreken. Door de interactie leren jongeren van elkaar en van de filmdocent: samen zien we meer.

Met een mix van documentaires, speelfilms en animatie is dit ons meest gevarieerde en op maat gemaakte educatieprogramma. Het onderwerp bepalen we in samenspraak: onze educatieprofessionals kunnen een programma samenstellen dat precies bij jouw klas past.

2. Langspeelfilm

Kom met je klas naar Slieker en kijk een film! Op schooldagen in de ochtenden en vroege middagen is het mogelijk om een filmvertoning te boeken. We hebben een uitgebreide keus aan films, maar misschien heb jij als leraar ook wel een goed idee. We denken graag met je mee over een geschikte film.

3. Filmvertoning Noordelijk Film Festival

Elk jaar organiseren wij schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs op het Noordelijk Film Festival in november. Een unieke ervaring en beleving voor veel scholieren! De films inclusief lesmaterialen zijn na het festival het hele schooljaar nog te boeken in Slieker.

4. Filmfeest

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd, kom naar het provinciale Filmfeest en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala!

5. Eindfilm

Heb je met jouw klas of school een eindfilm of gefilmde eindmusical gemaakt die je graag zou willen vertonen in een echte filmzaal? Dat kan!