Primair onderwijs Filmvertoning in Slieker

Ontwikkeld voor basisscholen

Film is een unieke manier om kinderen te leren over verschillende onderwerpen of kennis te laten maken met nieuwe werelden. Bij bijna alle schoolvakken en thema’s is er een bijpassende film te vinden om zo de lessen te verrijken of aan te vullen.

Op aanvraag kunnen wij op schooldagen in de ochtenden en middagen films vertonen voor scholen. We denken graag mee over een geschikte film passend bij een vak, actualiteit, thema of misschien een leerdoel. Vraag onze educatiemedewerker naar de mogelijkheden.

Elke filmvertoning is inclusief een korte inleiding van ongeveer 5 minuten.

Verdiepend gesprek

Wil je nog meer verdieping voor de leerlingen? Bij elke schoolvoorstelling kun je een verdiepend voor- en/of nagesprek boeken. Door dit gesprek van ongeveer een half uur zullen de leerlingen begeleid worden in het gericht kijken naar film en worden de juiste vragen gesteld waardoor leerlingen beter op de film kunnen reflecteren. Zo haal je nog meer uit de filmvertoning en maken we samen van de leerlingen kritische kijkers.

Kosten

Filmvertoning: €5,- per leerling met een ondergrens van €200,- (uitzonderingen zijn mogelijk afhankelijk van de film en groepsgrootte) docenten en begeleiders zijn gratis.

Verdiepend gesprek: €75,-