Verwacht

Temidden van een wereldwijde pandemie die bij patiënten plots geheugenverlies veroorzaakt, neemt Aris deel aan een revalideringsprogramma waarbij hij alledaagse taken moet uitvoeren om een nieuwe identiteit op te bouwen.

‘One Second’ is Zhang Yimou’s meest persoonlijke project sinds vele jaren en werd vlak voor de première op het Filmfestival van Berlijn 2019 op controversiële wijze teruggetrokken. De film speelt zich af tijdens de Culturele Revolutie in China tijdens de jaren ’70, en wordt gezien als een ode aan de cinema.

Vijftig jaar na de première vertelt Björn Andrésen, die als tiener Tadzio in Visconti’s meesterwerk Death in Venice speelde, over de tragische impact van die film op zijn leven.

‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd.

Deze Russische klassieker van Michail Kalatozov (‘Als de kraanvogels overvliegen’, ‘Soy Cuba’) was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en werd digitaal gerestaureerd door Mosfilm.

Een volksopstand bereikt een chique bruiloft in een hartverscheurende en urgente sciencefictionfilm uit de veel te nabije toekomst.

een kafkaësk liefdessprookje waarin Alexandre Koberidze melancholie, magie en diepe gevoelens versmelt in een bijzondere verhaal over twee zielen die eerst verliefd en dan vervloekt worden.