Programma

di 30 november 2021
14:30
en nog 3 voorstellingen
Vadim Perelman

Tweede Wereldoorlog-drama, waarin een Antwerpse jood zich voordoet als Iraans. Om zich te bewijzen, moet Gilles een SS-officier Perzisch leren – terwijl hij de taal zelf niet spreekt.

di 30 november 2021
14:45
en nog 2 voorstellingen
Jane Campion

De charismatische rancher Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) boezemt angst en ontzag in bij de mensen om hem heen. Wanneer zijn broer thuiskomt met een nieuwe vrouw (Kirsten Dunst) en haar zoon, kwelt Phil hen, totdat hij zelf beseft dat de mogelijkheid van liefde hem niet onberoerd laat.

di 30 november 2021
15:00
en nog 3 voorstellingen
Michael Dweck, Gregory Kershaw

Italiaanse boeren op leeftijd zoeken met hun speciaal afgerichte honden naar het witte goud (de Alba truffel) in de bossen van Piedmont. De film laat op liefdevolle wijze de vriendschap zien tussen de heren en hun trouwe viervoeters, en hoe diep hun vriendschap soms gaat.

wo 1 december 2021
14:45
Louis Hothothot

Als tweede kind was filmmaker Louis Hothothot illegaal vanwege het éénkindbeleid van China. Zijn vader moest drie jaar jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven. Na zeven jaar in Europa, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

wo 1 december 2021
15:00
en nog 2 voorstellingen
Pablo Larraín

Tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 besluit prinses Diana dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.

do 2 december 2021
00:00
Mohammad Rasoulof

In zijn met de Gouden Beer bekroonde vierluik over de doodstraf in Iran windt filmmaker Mohammad Rasoulof er geen doekjes om: het is het systeem dat van de bevolking moordenaars en deserteurs maakt.

do 2 december 2021
10:30
en nog 9 voorstellingen
Paolo Sorrentino

In 'The Hand of God', de nieuwe film van Oscar-winnaar Paolo Sorrentino ('La Grande Bellezza'), volgen we de Italiaanse tiener Fabietto Schisa, wiens leven volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona.

do 2 december 2021
10:45
en nog 2 voorstellingen
Thomas Vinterberg

Met een Oscar bekroonde tragikomedie van Thomas Vinterberg ('Festen', 'Jagten') met Mads Mikkelsen over vier uitgebluste leraren die zich aan een alcoholexperiment wagen.

do 2 december 2021
15:30
en nog 3 voorstellingen
Laura Wandel

Een meeslepende duik in het soms wrede en brutale schoolleven, door de ogen van een meisje uit het eerste leerjaar, dat niet langer kan aanzien dat pesters het leven van haar grotere broer zuur maken. Op 25 november met nagesprek met dr. René Veenstra over pestgedrag.

vr 3 december 2021
10:30
en nog 1 voorstelling
Maria Speth

Hartverwarmende en inspirerende documentaire over de onconventionele leraar Dieter Bachmann en zijn leerlingen, die allerlei verschillende nationaliteiten hebben

vr 3 december 2021
14:15
en nog 2 voorstellingen
Leos Carax

De kleurrijke Leos Carax regisseert in zijn meest persoonlijke film Adam Driver en Marion Cotillard op weg naar een heerlijk bizarre musical geschreven en gecomponeerd door de rockband Sparks. Een onverholen geniaal spektakel over een falende vader-comedian.

zo 5 december 2021
10:45
en nog 1 voorstelling
Phil Grabsky

Deze documentaire is een fascinerende wandeling door twee grote tentoonstellingen met werk van de Britse kunstenaar David Hockney.

zo 5 december 2021
11:00
Ray Manzarek

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden, beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Nu gerestaureerd en met extra materiaal te zien in Slieker.

zo 5 december 2021
15:15
Lisa Jespersen

Amusant drama over ongemakkelijke familierelaties. Als Laura naar de familieboerderij op het Deense platteland gaat om de bruiloft van haar broer te vieren, wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine, een oud klasgenootje die haar ooit het leven zuur maakte.

wo 8 december 2021
15:00
Paul Rotha

In samenwerking met het Fries Verzetsmuseum en De Blokhuispoort zie je 'De overval', een oorlogsfilm over de overval op de strafgevangenis van Leeuwarden in 1944.

do 16 december 2021
00:00
Maggie Gyllenhaal

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter en daarna zelf een duister geheim uit haar verleden onder ogen moet zien.

do 16 december 2021
00:00
Pedro Almodóvar

De Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar keert terug naar een van zijn stokpaardjes: moeders en vrouwen. Penélope Cruz en Milena Smit schitteren als twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn, in hetzelfde ziekenhuis bevallen en zo een warme vriendschap sluiten.

do 23 december 2021
00:00
Jean-Pierre Jeunet

Amélie is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen.