Europa Cinemas

Slieker Film is onderdeel van het Europa Cinemas Netwerk. Wij krijgen financiële steun van de Europese Commissie om ons werk als filmhuis te doen.

Europa Cinemas wordt sinds zijn oprichting gesteund door de Europese Commissie (Creative Europe / MEDIA-programma) en door de CNC (Frankrijk) en is het eerste netwerk van bioscopen dat zich richt op Europese films. Het is in 1992 opgericht op initiatief van een groep van dertig bioscoopexploitanten en is in 29 jaar tijd uitgegroeid tot een netwerk van bijna 1 217 bioscopen en 3 059 schermen in 42 landen.

De belangrijkste doelstellingen zijn operationele en financiële steun te verlenen aan bioscopen die zich ertoe verbinden een aanzienlijk deel van hun zalen te wijden aan niet-nationale Europese films en activiteiten voor een jong publiek op te zetten.

Dankzij Eurimages en het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken strekt de actie van Europa Cinemas zich uit tot landen in Oost-Europa, de Balkan, Rusland en Turkije. Daarnaast zijn ook 54 zalen (57 schermen) in 53 steden in 37 landen in Europa en wereldwijd bij het netwerk van Europa Cinemas aangesloten in het kader van het partnerschap met het Institut Français.

Het netwerk staat open voor alle soorten bioscopen, van de gemeentelijke bioscopen tot de multiplexen, en heeft zich ook ver buiten Europa uitgebreid dankzij de uitgevoerde steunprogramma’s: gisteren in Azië en Latijns-Amerika via het Mundus-programma, morgen in Canada via het Eurimages-programma. Zo draagt Europa Cinemas ertoe bij dat Europa en zijn culturele diversiteit in de hele wereld een gemeenschappelijk idee worden.