De Oscarnominaties zijn binnen!

Heel veel Sliekerfilms genomineerd!

We wisten natuurlijk al dat onze programmeur Harmen een neus had voor het vinden van prachtige films, maar het is altijd leuk als mensen in Hollywood zijn mening delen. Tijdens het bekendmaken van de Oscarnominaties aan het begin van de week sprongen we dan ook een gat in de lucht.

Want al die nominaties onderstreepten nog maar eens wat een puikfijne selectie films we bij Slieker vertonen. Films die we al vertoonden (zoals bijvoorbeeld ‘Everything everywhere all the time’ die 11 nominaties kreeg!), films die nu al draaien en films die ons over een paar weken gaan verblijden!

 • The banshees of Inisherin
  ‘The banshees of Inisherin’ sleepte negen nominaties binnen. Niet op twee handen te tellen! Tenminste als je Colm bent. Onder andere Beste FilmBeste Acteur (Colin Farrel), Beste Regisseur en Beste Originele Scenario zijn de categorieën waar deze film voor strijdt.
 • Triangle of sadness
  Deze meesterlijke, groteske satire van Ruben Östlund (‘The square’) is genomineerd voor drie Oscars: Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Scenario. 
 • Living
  Een volledig terechte nominatie voor Bill Nighy (en die gaat hij ook winnen, let maar op) voor Beste Acteur. Daarnaast is de film ook genomineerd voor Beste Aangepaste Scenario.
 • The Fabelmans
  Zeven nominaties voor Spielberg zijn (bijna) autobiografische film. Waaronder Beste FilmBeste Actrice en Beste Regisseur.
 • All the beauty and the bloodshed
  Magnifieke documentaire die genomineerd is voor Best Documentaire.
 • The whale
  Vanaf 16 februari draait het voor drie Oscars genomineerde ‘The whale’, de nieuwste van Darren Aronofsky.
 • Babylon
  Genomineerd voor drie Oscars, waaronder Beste muziek en Production design. En dat is geheel terecht, want je wordt bijna van je sokken geblazen door deze heerlijke film!

En in de nabije toekomst komen daar het zeer sterke ‘Tár’ (met Cate Blanchett in de hoogste versnelling), het onverschrokken drama ‘Women talking’ en het indrukwekkende ‘Aftersun’ bij. Reden genoeg om even een filmpje te pakken bij Slieker! Welke ga jij kijken?