'Oppenheimer' in de beste beeldkwaliteit van Leeuwarden

De bioscoopervaring van deze zomer is hier...

Daar is ‘ie! Dé zomerblockbuster waar we al maanden met smart op zitten te wachten is in goede orde in Leeuwarden geland. In dit visuele spektakel van Christopher Nolan (bekend van ‘Inception’, ‘Interstellar’ en de ‘Dark Knight’-trilogie) worden we gedurende drie uur onder begeleiding van een explosieve Hollywoodcast langs de ontstaangeschiedenis van de eerste atoombom geleid.

Nu staat Christopher Nolan überhaupt al bekend om zijn sterke gevoel voor esthetiek, maar ‘Oppenheimer’ is daar zeker geen uitzondering in. Je zou het eerder een ultieme uiting van zijn obsessieve zoektocht naar indrukwekkende beelden kunnen noemen. Nolan schoot het indringende verhaal op IMAX 70mm film, omdat het naar eigen zeggen emoties benadrukt en op die manier dramaturgie (de dramatische representatie van een verhaal) ondersteunt en voelt als “een 3D film, maar zonder bril”. Ook zijn Nederlands-Zweedse cinematograaf Hoyte van Hoytema onderstreept de charme van het bijzondere filmformaat:

“IMAX is a medium format of spectacle and it’s made for vistas, but I got curious to use it as an intimate format. Faces look like a landscape. There’s huge complexity and huge depth to it”

Nolan zal het in ieder geval met ons eens zijn als we zeggen dat deze film absoluut in de eerste plaats gemaakt is om in een bioscoop te ervaren. En hoewel we in Leeuwarden niet de luxe hebben om de daadwerkelijke 70mm filmrollen door de projectieruimte te laten draaien, kun je er wel van verzekerd zijn dat je met ons luxe 4K-projectiesysteem voor het beste beeld, en dus de beste visuele representatie van deze film, bij ons aan het juiste adres bent. Zien we jou ook wanneer deze explosieve film dropt?