Bestel tickets

2023 – 180 min.

Oppenheimer

Laatste speelweek!

Epische thriller van Christopher Nolan ('Interstellar', 'The Dark Knight-trilogie') die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man achter de atoombom.

 • Regie

  Christopher Nolan
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek
 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk, VS
 • Genre

  Biografie, Drama en Thriller

‘Oppenheimer’, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan (‘Interstellar’, ‘The Dark Knight-trilogie’), is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer.

★★★★★ “De beste film die Nolan tot nu toe maakte
VPRO Cinema

★★★★★ “Indrukwekkende biopic, visueel spektakelstuk
NRC

★★★★★ “Hoyte van Hoytema tovert hoofdrolspeler
Cillian Murphy op majustueuze wijze op het doek
De Volkskrant

Oscar-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in ‘Oppenheimer’, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland