'Puinhoop' + Q&A regisseur

Op woensdag 10 mei vertoont filmhuis Slieker, in samenwerking met Stjoer, de documentaire ‘Puinhoop’ van Allard Detiger, een intiem portret van zijn moeder die leed aan borderline. De regisseur is aanwezig voor een nagesprek.

Persoonlijke film

Filmprogrammeur Harmen Huizenga: “De documentaire ‘Puinhoop’ is een zeer persoonlijke film over een moeilijk onderwerp en wij zijn verheugd dat Allard naar Leeuwarden komt om, in samenwerking met Stjoer, na afloop met het publiek in gesprek te gaan. De ervaringsdeskundige medewerker van Stjoer en de vrijwilligers van de afdeling Rijk van Ervaring hebben bij Slieker al enkele prachtige nagesprekken geleid en dit wordt ongetwijfeld ook weer een bijzondere avond.”

‘Puinhoop’ is een liefdevol maar ook eerlijk en pijnlijk portret over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten. Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig. Allard besluit zijn moeder over een periode van 10 jaar met de camera te volgen, waardoor zowel mooie maar ook traumatische herinneringen boven water komen. Het resultaat is een pijnlijk maar ook eerlijk portret van een moeder die vanwege een ernstige vorm van narcisme haar zoon niet kan loslaten.

Over Stjoer
Stjoer ondersteunt mensen met een sociale- en/of psychische kwetsbaarheid – zonder indicatie – bij het (her)ontdekken van hun eigen mogelijkheden en talenten. Er wordt verder gekeken dan een diagnose, indicatie of label. Op deze manier draagt Stjoer bij aan een inclusieve samenleving voor mensen met een sociale- en/of psychische kwetsbaarheid, gaan zij eenzaamheid tegen, maken zij mensen voor meer informatie mentaal veerkrachtiger en geven zij mensen de mogelijkheid om hun leven in te vullen zoals zij graag willen. Bezoek Stjoer voor meer informatie.