Slieker krijgt nieuwe projectoren

Komende dagen worden de projectoren van Slieker vervangen door nieuwe state-of-the-art versies. Modern, fris en pixelperfect. Het vergt nogal wat tijd en moeite om deze kolossen te vervangen (één projector weegt rond de 300 kilo) en daarom zullen we volgende week enkele dagen een gedeelte van onze zalen moeten dichtdoen. Geen nood! We draaien elke dag films, alleen een paar minder.

Met de nieuwe projectoren is onze techniekman Stan helemaal in zijn nopjes. Sommige mensen vinden Stan dan ook de meest technisch onderlegde en meest kundige Sliekermedewerker, anderen noemen dat gewoon projectie. Feit is dat ‘ie een hoop weet te vertellen over onze spiksplinternieuwe, hypermoderne projectoren. Take it away, Stan.

“De huidige generatie projectoren functioneert goed, maar is al meer dan tien jaar oud en aan het einde van zijn garantieduur. Om altijd verzekerd te zijn van het beste beeld hebben we de keuze gemaakt om de techniek te vernieuwen.

Naast onze nieuwe projectoren krijgen we ook nieuwe servers, met meer opslag, zodat we films in nog betere kwaliteit kunnen vertonen. Een groot voordeel van de nieuwe projectoren is dat ze werken met laser als lichtbron. Daardoor zijn ze een stuk energiezuiniger, lichtsterker en nóg betrouwbaarder dan de vorige lampprojectoren. 

De beeldkwaliteit blijft natuurlijk uitstekend zoals je van Slieker gewend bent, met de toevoeging dat zwarte gedeeltes in het beeld nu écht diep zwart zijn. Onbewust zul je misschien merken dat het beeld nog beter en meer natuurgetrouw zal zijn aan de visie van de regisseurs.

Iets waar we bij Slieker altijd naar streven: naast de beste films ook het beste beeld en geluid. De nieuwe techniek maakt dat allemaal mogelijk. Deze prachtige update is dan ook een hele vooruitgang waar we dus erg naar uitkijken.”

-Stan

 

Zoals gezegd draaien we iets minder films volgende week (vanaf maandag 11 september). Bekijk via onderstaande knop het actuele aanbod van Slieker.