ICONS filmprogramma

Van 11 september 2021 t/m 9 januari 2022 komt de uitmuntende collectie (zelf)portretten van de National Portrait Gallery van Londen naar Het Fries Museum. Icons: topstukken uit de National Portrait Gallery toont schilderijen, foto’s, beelden, prenten en tekeningen van buitengewone kunstenaars wereldwijd. Aan de hand van meer dan 100 meesterwerken onderzoekt Icons het complexe en fascinerende genre van de portretkunst. Dankzij een grote renovatie van het Engelse museum is de topcollectie voor een keer in Nederland te zien.

Slieker vertoont in dezelfde periode topfilms die Iconen portretteren of films die je laat kijken als naar een schilderij.

vr 1 oktober 2021

Historisch drama over de eerste koningin Elizabeth van Engeland die haar leidinggevende baan onzeker als 25-jarige begon in een bankroet land.

za 9 oktober 2021

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van ‘Supernova’).

ma 18 oktober 2021

‘Portrait de la jeune fille en feu’ is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Tevens een overpeinzing over portretkunst, maar bovenal: liefde vóór het eerste gezicht.

zo 24 oktober 2021

Kunstdocumentaire over Lucian Freud, een van de beroemdste schilders van onze tijd.

zo 31 oktober 2021

Met intieme en diepgaande interviews concentreert deze onthullende film zich op twee blockbuster tentoonstellingen in 2012 en 2016 van David Hockney in de Royal Academy of Arts in Londen.