Bestel tickets

2023 – 90 min.

Werner Herzog – Radical Dreamer

Close up

Indringend portret van Werner Herzog. Een fenomeen, regisseur van klassiekers, cultfiguur. Met o.a. Nicole Kidman, Christian Bale en Wim Wenders.

 • Regie

  Thomas von Steinaecker
 • Gesproken talen

  Duits, Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Wim Wenders, Christian Bale, Lena Herzog, Patti Smith, Nicole Kidman en Chloé Zhao
 • Land van oorsprong

  Duitsland, Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Documentaire

Wie de man, de regisseur en zijn omgeving wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan Thomas von Steinackers portret van Werner Herzog, “de laatste Duitse Romanticus”. Werner Herzog is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt, cultfiguur.

Thomas von Steinacker filmde een indringend portret. Z’n eerste (korte) film maakte hij in 1962 – met een van de Münchense filmacademie gestolen camera – , zijn nieuwste productie staat alweer op stapel. Werner Herzog (1942) gaat tot zijn laatste snik door met filmen, en wat hem daartoe drijft probeert Von Steinacker te vangen in zijn portret van een fenomeen. Met interviews met collega-regisseurs als Chloé Zhao, Neue Deutsche Film-generatiegenoten Volker Schlöndorff en Wim Wenders, aangevuld met gesprekken met Herzogs echtgenote Lena en acteurs als Nicole Kidman en Christian Bale, met – verrassend – performer Patti Smith ook in de rij geïnterviewden.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland