Voorpremiére: Diego Maradona met Henk de Jong

Verenigd Koninkrijk, 2018, 125'
Regie : Asif Kapadia

Diego? Wij hebben Henk!
Op donderdag 1 augustus, precies één week voor de officiële première, vertoont Filmtheater Slieker eenmalig de nieuwe film van documentairemaker en Oscarwinnaar Asif Kapadia over Diego Maradona. Voorafgaand spreekt Cambuurtrainer Henk de Jong over zijn ervaringen met sterspelers en roem. Ook wordt het boek Henk, één met de Twaalfde Man gesigneerd.

Man, rebel, held, God
Het is de zomer van 1984. SCC Napoli had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De club kocht voor een recordbedrag de 23-jarige Diego Maradona. De charismatische Argentijn bracht Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

‘Diego Maradona’ is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (‘Amy’ en ‘Senna’). Wat de film uitzonderlijk scherp maakt is het splitsen van Diego Maradona in twee persona’s; Diego, het stille, bescheiden straatkind dat zijn familie wilde helpen en plezier wilde maken en Maradona, de wereldwijd bekende superster met een Rolex voor elke dag van de week. Maradona was een persona dat Diego bouwde om hem te helpen omgaan met zijn roem. We zien hoe Maradona het van Diego overneemt. Terwijl Diego zich verder in de schaduw terugtrekt, wordt Maradona steeds onplezieriger en egocentrischer.

‘Diego Maradona’ vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

In Henk we trust
Het is de nazomer van 2015. Na drie fantastische jaren was bij Cambuur de schwung eruit en trainer Henk de Jong lag er wakker van. Maar de supporters gingen achter hem staan en maakten een megaspandoek met de tekst: In Henk we trust. Het raakte de trainer diep. Wat was het geheim van de band tussen de Twaalfde Man en de trainer?

 

Voorstellingen

DELEN: