Bestel tickets

2024 – 101 min.

Un métier sérieux

Een overtuigende en humoristische film over de uitdagingen van het leraarschap. Met een sublieme cast van Franse topacteurs, waaronder François Cluzet, Adèle Exarchopoulos en Vincent Lacoste.

 • Regie

  Thomas Lilti
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Vincent Lacoste, François Cluzet
 • Land van oorsprong

  Frankrijk

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regisseur Thomas Lilti, (‘Hippocrate’, ‘Médecin de campagne’) nu de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé – brengt hij overtuigend realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren. Het sublieme spel van zijn vaste cast bestaande uit Franse topacteurs waaronder François Cluzet (‘Intouchables’, ‘Médecin de campagne’), en Adèle Exarchopoulos (‘La vie d’Adèle’) en Vincent Lacoste geven de film een onweerstaanbare charme.

This film will also be screened with English subtitles on Wednesday, 10 April. Find the screening below tagged ‘English subtitles’

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland