Bestel tickets

2024 – 97 min.

The mother of all lies

Laatste speelweek!

Prijswinnende en ontroerende documentaire waarin regisseur Asmae El Moudir haar oude wijk in Casablanca nabouwt en zo een verborgen persoonlijke en landelijke geschiedenis onthult.

 • Regie

  Asmae El Moudir
 • Gesproken talen

  Arabisch
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Marokko
 • Genre

  Documentaire

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad, maar bij regisseur Asmae El Moudir thuis werden meer leugens dan waarheden verteld. In de levendige wijk in Casablanca waar ze opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet.

In een poging om deze onbesproken historie te ontrafelen bouwt ze haar buurt na als maquette. Samen met familie en buren reconstrueert ze op onorthodoxe wijze haar pijnlijke persoonlijke, maar ook de gedeelde geschiedenis van Casablanca die lang verborgen bleef. Het gedurfde en creatieve ‘The mother of all lies’ won twee prijzen op het filmfestival van Cannes en was de Marokkaanse Oscarinzending.

★★★★ “Meesterlijke documentaire ontrafelt groot geheim” – Trouw
★★★★ “Een film van grote betekenis (…) Het is verbazingwekkend hoe goed [regisseur] El Moudir erin slaagt van iedereen persoonlijke verhalen los te krijgen, inclusief bijbehorende emoties” – Friesch Dagblad
★★★★ “‘The Mother of All Lies’ verbindt knap een familieverhaal met een gitzwarte episode uit de Marokkaanse geschiedenis” – Volkskrant

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland