Bestel tickets

2018 – 120 min.

The favourite

10 jaar Slieker

Een venijnig kostuumdrama van Yorgos Lanthimos ('The lobster') over intriges aan het hof van koningin Anne, begin achttiende eeuw.

  • Regie

    Yorgos Lanthimos

Informatie

  • Acteurs

    Olivia Colman, Emma Stone, Joe Alwyn, Mark Gatiss, Nicholas Hoult, Rachel Weisz
  • Land van oorsprong

    Verenigd Koninkrijk, VS

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Onderdeel van jubileumprogramma ter ere van 10 jaar Slieker!

Zoals bij elke jubileumvoorstelling verloten we weer een prachtige prijs onder de bezoekers. En wat is nu toepasselijker dan twee vrijkaarten voor het Princessehof!

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland