Bestel tickets

2023 – 123 min.

The Albanian virgin

Seniorenmiddag

De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.

 • Regie

  Bujar Alimani
 • Gesproken talen

  Albanees
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Rina Krasniqi, Shkurte Sylejmani
 • Land van oorsprong

  Albanië

In de Albanese bergen woont Luana met haar familie in een dorp dat traditie in ere houd. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaamaan evolueert hun vriendschap in prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana niet kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar hoeft te gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.

‘The Albanian virgin’ gaat de strijd aan met het patriarchaat en stelt vrijheid als hoogste doel, zelfs als liefde de prijs is. De setting in Albanië in 1958 levert adembenemende landschappen op. Regisseur Bujar Alimani mocht op het filmfestival van Warschau de Ecumenical Jury Award in ontvangst nemen en ontving ook een Special Mention van de jury.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Donderdag 19 september

Donderdag 19 september

14:30 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen