Bestel tickets

2023 – 94 min.

Sur les chemins noirs

Laatste kans!

Een zware val kost de Franse schrijver en avonturier Tesson ('The velvet queen') bijna het leven. Hij belooft zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende herstelt

 • Regie

  Denis Imbert
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Jean Dujardin
 • Land van oorsprong

  Frankrijk
 • Genre

  Drama

De film die je meeneemt naar een ongekend Frankrijk. Een zware val kost de beroemde Franse schrijver en avonturier Sylvain Tesson (bekend van ‘The velvet queen’) bijna het leven. Hij belooft zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende herstelt. Na drie jaar hersel begint hij in augustus 2015 in het uiterste zuidoosten van Frankrijk aan een wandeling die hem ver weg brengt van de bewoonde wereld en onze alom tegenwoordige technologie.

Zijn tocht voert, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mag lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken.

Het indrukwekkende ‘Sur les chemins noirs’ is gebaseerd op het autobiografische boek dat in Nederland verscheen als ‘Ongebaande paden’. Regisseur Denis Imbert (‘Vicky’) tovert met deze bedachtzame film een spirituele odyssee met prachtige landschappen op het grote doek waar Tesson – sterk gespeeld door Jean Dujardin (‘The artist’, ‘The wolf of Wall Street’) – het niet enkel tegen de natuur opneemt.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland