Bestel tickets

2023 – 85 min.

Puinhoop (+ gesprek met regisseur)

Eenmalig

Een intieme documentaire, gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar, over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.

 • Regie

  Allard Detiger
 • Gesproken talen

  Nederlands
 • Ondertiteling

  n.v.t.
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Documentaire

Bij deze vertoning zijn regisseur Allard Detiger en vrijwilligersorganisatie Stjoer aanwezig om samen met de bezoekers de film te bespreken.
Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig. Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en trauma’s uit zijn jeugd. Naarmate zijn moeders toestand verslechtert vervagen de harde lijnen die Allard bewust had opgebouwd tussen hun.

Ook Allard vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te gaan kijken om zo tot acceptatie en liefde voor zijn moeder te kunnen komen en ook te voorkomen dat hij zijn trauma niet doorgeeft aan zijn eigen jonge dochter. ‘Puinhoop’, gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar, is een intieme documentaire over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.

Over Stjoer
Stjoer ondersteunt mensen met een sociale- en/of psychische kwetsbaarheid – zonder indicatie – bij het (her)ontdekken van hun eigen mogelijkheden en talenten. Er wordt verder gekeken dan een diagnose, indicatie of label. Op deze manier draagt Stjoer bij aan een inclusieve samenleving voor mensen met een sociale- en/of psychische kwetsbaarheid, gaan zij eenzaamheid tegen, maken zij mensen voor meer informatie mentaal veerkrachtiger en geven zij mensen de mogelijkheid om hun leven in te vullen zoals zij graag willen. Bezoek Stjoer voor meer informatie.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland