Bestel tickets

2023 – 92 min.

Presque

Seniorenmiddag

Louis en Igor ontdekken tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van 'Intouchables'.

 • Regie

  Bernard Campan, Alexandre Jollien
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Bernard Campan, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth, Alexandre Jollien, La Castou, Marie Benati, Marilyne Canto
 • Land van oorsprong

  Frankrijk
 • Genre

  Drama en Komedie

In het innemende ‘Presque’ ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van ‘Intouchables’ en ‘Hors normes’. Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd.

Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. De film was één van de publieksfavorieten op Film by the Sea.Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

Programma seniorenmiddag
Inloop vanaf 14:00, met gratis koffie of thee
Start film om 14:30

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland