Bestel tickets

2022 – 138 min.

Otto e mezzo

La Dolce Vita

De klassieker van Fellini terug in Slieker! Deze Oscarwinnende fantasie over Fellini zijn eigen alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi.

 • Regie

  Federico Fellini

Informatie

 • Acteurs

  Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale
 • Land van oorsprong

  Italië, Frankrijk
 • Genre

  Drama

Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni). Vlak voordat de opnamen beginnen, besluit de regisseur, die zich in een kuuroord heeft teruggetrokken, zijn gebrek aan inspiratie tot onderwerp van de film te maken. Anselmi, Fellini’s alter ego, breekt zich het hoofd over een nieuwe film maar kampt met zorgwekkend inspiratiegebrek.

Hij komt maar niet toe aan het uitwerken van een deugdelijk scenario. Niet alleen zijn vrouw en minnares eisen zijn aandacht op, ook de ongeduldige producent, agressieve critici en om rollen bedelende actrices nemen hem in beslag. Ten einde raad besluit Anselmi zijn gebrek aan inspiratie tot onderwerp te maken, met een felliniaanse ‘film over film’ als weergaloos resultaat. Zeven speelfilms en een aantal korte producties had Federico Fellini op zijn naam staan toen hij aan nummer ‘8½’ begon. Otto e mezzo (1963) wordt als toppunt van Fellini’s filmische fantasie gezien, een cruciale film in Fellini’s oeuvre. De film is nu gedigitaliseerd en nu in al zijn bedoelde glorie te zien.

  “A carnival of the soul.” – Ian Mantgani, Little White Lies
  “‘8 1/2’ is the best film ever made about filmmaking.” – Roger Ebert, Chicago Sun Times

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland