Bestel tickets

2024 – 93 min.

Orlando

Laatste kans!

Sally Potters oogverblindende bewerking van Virginia Woolf's klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando (een magistrale Tilda Swinton). Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om 400 jaar later te eindigen als vrouw.

 • Regie

  Sally Potter
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Tilda Swinton, Quentin Crisp, Billy Zane, Jimmy Somerville
 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Drama

‘Orlando’, Sally Potters oogverblindende bewerking van Virginia Woolf’s klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando (Tilda Swinton). Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om 400 jaar later te eindigen als vrouw.

‘Orlando’ is na 30 jaar opnieuw in de bioscoop te zien en blijft een magische ervaring. ‘Thirty years later, Potter’s groundbreaking adaptation of ‘Orlando’ still feels wildly modern’ (Document). Na het Koninklijke hof van Elisabeth I achter zich te hebben gelaten, voert de reis Orlando over de bevroren rivier Thames. Daar raakt hij geobsedeerd door een Russische prinses. Via een positie als ambassadeur in het Ottomaanse Rijk en liefde en verlies in de Victoriaanse tijd, eindigt zij – als moeder – in de twintigste eeuw.

Voor zowel Sally Potter als Tilda Swinton was Orlando in 1992 de film die hen internationaal op de kaart zette. Eigenzinnig, uniek, ontroerend en grappig. Een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. 4K-gerestaureerd, opnieuw in de bioscoop.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland