Bestel tickets

2023 – 75 min.

Onder het maaiveld

Eenmalig

'Onder het maaiveld' laat je verwonderen over het bijzondere leven dat je tegenkomt net onder je voeten, want wat weten we nu eigenlijk van onze bodem? Op maandag 22 mei is componist Eric Blom aanwezig voor een nagegesprek.

 • Regie

  Mark Verkerk
 • Gesproken talen

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Marc van Will, Arigje Breevaart, John de Mol
 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Documentaire

In verband met Duurzaamheidsdag vertonen we ‘Onder het maaiveld’ nog eenmaal op 22 mei!

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Vanwege ziekte zal de geplande Q&A (na afloop van de film) met componist Eric Blom niet doorgaan. Heb je al tickets gekocht dan ontvang je een mail van ons met daarin verdere uitleg.

 

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland