Bestel tickets

2020 – 108 min.

Nomadland

Seniorenmiddag

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad

 • Regie

  Chloé Zhao
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Frances McDormand, Bob Wells, Linda May, David Strathairn, Swankie
 • Land van oorsprong

  VS
 • Genre

  Drama

Poëtisch meesterwerk over de Amerikaanse Fern (Frances McDormand (‘Fargo’, ‘Moonrise Kingdom’), een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade.

In ‘Nomadland’ spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen.

Met veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand won ‘Nomadland’ in 2021 drie Oscars (beste film, best regie en beste vrouwelijke hoofdrol) en twee Golden Globes (voor beste film (drama) en beste regisseur (Chloé Zhao)).

Programma seniorenmiddag
Inloop vanaf 14:00, met gratis koffie of thee
Start film om 14:30

Let op: Vanwege grote animo hebben we een twee vertoning om 15:00 toegevoegd. Ook hier is gratis koffie of thee te verkrijgen!

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland