2023 – 120 min.

NNW Academy > Casestudy Mocro Maffia

NNW Academy Casestudy

Tijdens de NNW Academy casestudies nemen we je mee achter de schermen en in het hoofd van Nederlands beste makers. Samen ontleden we namelijk bekende films, series en documentaires met de makers.

Bestel tickets

Informatie

  • Land van oorsprong

Tijdens de NNW Academy casestudies nemen we je mee achter de schermen en in het hoofd van Nederlands beste makers. Samen ontleden we namelijk bekende films, series en documentaires met de makers; van regisseurs tot cameramensen. Dit keer doen we dat met de makers van een van Nederlands succesvolste series: Mocro Maffia.

Met onder andere regisseur Victor Ponzen en DoP (director of photography) Daan Nieuwenhuijs bespreken we de ontstaansgeschiedenis, gemaakte keuzes, hoe hun visie vertaald is naar beeld, impact op hun carrières en nog veel meer. En natuurlijk krijg jij de kans om je vragen te stellen!

Deze casestudy wordt door New Noardic Wave georganiseerd in samenwerking met Slieker Film, dbieb en het Noordelijk Film Festival.

Programma:
Inloop: 19:30
Start casestudy: 20:00
Let op: de casestudy vindt plaats in dbieb!

Mocro Maffia

Mocro Maffia won een Gouden Kalf voor beste dramaserie 2021 en gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De hoofdpersonen zijn de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk en in no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen, maar door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. 

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland