Bestel tickets

2023 – 132 min.

Heel Nederland Leest > Sonny Boy

Eenmalig

Let op: dit evenement vindt plaats in dbieb! Boekverfilming naar de gelijknamige roman van Annejet van der Zijl, over de omstreden liefdesgeschiedenis die in de jaren 1920 opbloeide tussen een Surinaamse student en een blanke, gescheiden moeder.

 • Regie

  Maria Peters
 • Gesproken talen

  Nederlands

Informatie

 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Drama en Romantiek

Waldemar, een Surinaamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te studeren. Daar wordt hij verliefd op zijn huisbazin Rika. De tegenstellingen konden niet groter zijn: hij is jong en zwart, zij is zeventien jaar ouder, blank en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving openlijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houdt hen op de been tijdens de crisisjaren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluit dit opmerkelijke stel onderduikers te helpen, met gevaar voor eigen leven.

Deze waargebeurde geschiedenis van twee ‘gewone’, onbekende mensen, werd opgetekend door journaliste Annejet van der Zijl in de bestseller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus filmproject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzondere locaties; van het antieke Paramaribo tot het Nederland uit de crisistijd en de concentratiekampen in WO II.

Deze film vertonen we in samenwerking met de dbieb in het kader van Heel Nederland Leest, de grootste leesclub van Nederland. Haal vanaf 1 november jouw gratis exemplaar van bestseller ‘Sonny Boy’ op bij dbieb en geniet op 30 november van de prachtige, gelijknamige verfilming in dbieb!

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland