2014 – 111 min.

My child + 9/8fight41

Gender Matters

In het kader van Gender Matters vertoont Slieker twee korte films van twee Turkse filmmakers. De makers zullen aanwezig zijn voor een vraaggesprek.

 • Regie

  Gizem Aksu & Can Candan
 • Gesproken talen

  Turks
 • Ondertiteling

  Engels
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Banu Açıkdeniz, Gizem Aksu, Gizem Nalbant, Sema Semih
 • Land van oorsprong

  Turkije
 • Genre

  Documentaire

Tickets voor deze speciale voorstelling zijn €5,00!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december vertoont Slieker twee films van twee Turkse filmmakers in het kader van Gender Matters. Gender Matters is onderdeel van ULYSSES European Odyssey, een grootschalig driejarig programma geïnspireerd op James Joyces baanbrekende roman ‘Ulysses’. De vertoningen worden ingeleid door de projectleiders en ook zullen regisseurs Gizem Aksu en Can Candan aanwezig zijn voor een vraaggesprek.

Programma:
Korte introductie van Claudia Woolgar & Kees van der Meiden (projectleiders)
Vertoning film ‘9/8Fight41’
Vertoning film ‘My child’
Q&A met regisseurs Can Candan & Gizem Aksu met curator Gülen Güler (Yalan Dünya Films)

9/8Fight41
Deze korte documentaire dansfilm is gebaseerd op Gizem Aksu’s interesse in de Sinti-Roma bokslegende van Duitsland, Johann Rukeli Trollmann (1907-1944).Rukeli Trollmann werd blootgesteld aan vele vormen van discriminatie door het Nazi-regime vanwege zijn “boksen door te dansen als zigeuner” en werd vermoord in het concentratiekamp Wittenberge. Geïnspireerd door het gevecht van Rukeli Trollmann, traceert de film de ervaring van de kunstenaar van immigratie naar Berlijn en de strijd voor gerechtigheid in Istanbul.

My child
Wat gebeurt er als je kind uit de kast komt? ‘My child’ is een documentaire over ouders van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen in Turkije, die intiem vertellen over hun ervaringen. Aan de hand van ontroerende interviews wordt verteld over een zeer moedige en inspirerende groep moeders en vaders in Turkije die ouders zijn van LGBTQI+-personen. Ze hebben niet alleen de moeilijke weg afgelegd om hun kinderen te accepteren voor wie ze zijn, maar hebben ook de volgende moedige stap gezet door hun ervaringen te delen met andere gezinnen en het bredere publiek.

Meer informatie over het ULYSSES-project kun je hier vinden.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland