Bestel tickets

2024 – 93 min.

Slieker x EBLT: Mittagsstunde

Wanneer zijn grootmoeder Ella steeds meer in de war raakt en zijn grootvader Sönke simpelweg geen afstand wil doen van zijn café, de Dorfkrug, ziet de 47-jarige Ingwer Feddersen dat de tijd is gekomen om terug te keren naar zijn geboortedorp Brinkebüll.

 • Regie

  Lars Jessen
 • Gesproken talen

  Plattdeutsch
 • Ondertiteling

  Fries
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Duitsland

Let op: de film is Plattdeutsch gesproken en Fries ondertiteld

‘Mittagsstunde’ (middaguur) volgt universitair docent Ingwer (47) uit Kiel, die een sabbatical neemt omdat zijn ouders Sönke en Ella op het Noord-Friese platteland zichzelf niet meer kunnen redden. Vader is kwetsbaar, maar probeert achter de rollator stand te houden als kroegbaas en moeder wordt steeds vergeetachtiger. Ingwer komt er al snel achter dat niet alleen zijn ouders zijn veranderd, maar ook het dorp Brinkebüll. De school en de winkel zijn dicht en de kastanjebomen in de buurt moeten wijken voor de grote vrachtauto’s en landbouwmachines. Van de gemeenschap is niet veel meer over…

De wat melancholieke film ‘Mittagsstunde’ gaat over de bijzondere familiegeschiedenis van Ingwer en de – ook voor ons Fryslân – zeer herkenbare veranderingen op het platteland en wat die met de mensen doen. Wat bindt de plattelandsbewoners nog als alles verdwijnt?

De vertoning van 21 februari is inclusief korte inleiding.

Beide vertoningen van ‘Mittagstunde’ komen tot stand in samenwerking met het Europeesk Buro foar Lytse Talen (EBLT) in het kader van Ynternasjonale Dei fan de Memmetaal op 21 februari.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland