Bestel tickets

2024 – 96 min.

Melk

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Ze hoopt de melk die ze aanmaakt te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht.

 • Regie

  Stefanie Kolk
 • Gesproken talen

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov
 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Drama

Als hun kindje doodgeboren wordt, keren Robin en haar man Jonas verslagen terug naar huis. Enkele dagen later beginnen Robins borsten melk aan te maken. Terwijl geen van beiden uitdrukking kan geven aan hun immense verdriet, blijft ze kolven. De tijd verstrijkt en de koelkast vult zich met tientallen flesjes. Langzaam maar zeker verandert Robins voorzichtige nieuwsgierigheid naar het doneren van haar melk in een compromisloze, bijna obsessieve onverzettelijkheid.

In haar aangrijpende speelfilmdebuut benadert filmmaker Stefanie Kolk het concept rouw niet met dramatische muziek of zwaarmoedige dialoog, maar in zijn meest rauwe en natuurlijke vorm; met nietsziende blikken en onuitgesproken gedachten. Het met stilte doordrongen resultaat is indrukwekkend. Frieda Barnhard geeft op schitterende, ingetogen wijze invulling aan de rol van Robin. Ze belichaamt de complexe band tussen moeder en kind, de diepe melancholie van het verlies en Robins bedachtzaamheid voortreffelijk.

Met camerawerk van Emo Weemhoff, mooi in zijn eenvoud, volgen we het gevoelige verhaal over de weg voorwaarts, langs alle subtiele nuances van verlies. Daarmee getuigt de film Melk van Stefanie Kolks frisse en scherpzinnige cinematografische visie.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland