Bestel tickets

2017 – 115 min.

Maudie

Eenmalig

Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke).

 • Regie

  Aisling Walsh
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Ierland, Canada
 • Genre

  Biografie, Drama en Romantiek

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust.

Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk. Sally Hawkins (‘Blue Jasmine’, ‘The shape of water’) en Ethan Hawke (‘Boyhood’, ‘Before sunrise’) schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

‘De film kiest radicaal voor geloof in de liefde en dat werkt aanstekelijk [en] het samenspel tussen de twee hoofdrolspelers is ongelooflijk knap’ – De Filmkrant

★★★★ ‘Een ontroerend drama’ – Chicklit

‘Oscar-worthy performance by Sally Hawkins’ – The Wrap

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland