Bestel tickets

2024 – 113 min.

Joan Baez: I am a noise

Laatste speelweek!

Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa.

 • Regie

  Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Joan Baez
 • Land van oorsprong

  VS

Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan. Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld.

De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

★★★★ “Fijne uitzondering tussen al die clichématig opgebouwde carrièreoverzichten die muziekfilms vaak zijn” – VPRO Cinema
★★★★ “Een definitieve ontzenuwing van de mythen rond Baez”
– NRC
★★★★ “Persoonlijke onthullingen en prachtige beelden van folklegende Joan Baez” – Volkskrant
★★★★ “Achter die prachtige stem huist een duistere ziel” – Trouw
“Ontroerende terugblik op het leven van de legendarische folkzangeres” – Parool (geeft geen sterren)
★★★★1/2 “Adembenemende documentaire ” – Cinemagazine

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland