Bestel tickets

2023 – 86 min.

In the court of the Crimson King

Laatste speelweek!

Wat begon als een traditionele documentaire over legendarische progressieve rockband King Crimson, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.

 • Regie

  Toby Amies
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Documentaire en Muziek

Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen – maar dan met humor. King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. In the Court of the Crimson King is een zwart komische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie.

Al meer dan 50 jaar leidt Robert Fripp, ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno, een unieke creatieve omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om het uiterste te eisen van de bandleden die alleen worden verlicht door het applaus van een publiek, doch wiens aanbidding echter dreigt hun leven nog moeilijker te maken. Het is een bevredigende en gevaarlijke omgeving waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen ongeschonden overleeft.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland