Bestel tickets

2024 – 98 min.

Hypnosen

Laatste kans!

Droge satire waarin een hypnosetherapie tot amusante gevolgen leidt als een millennial-stel tijdens een trainingsweekeinde hun startup moet pitchen.

 • Regie

  Ernst De Geer
 • Gesproken talen

  Noors, Zweeds, Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Andrea Edwards
 • Land van oorsprong

  Zweden, Noorwegen
 • Genre

  Komedie

Millennial-stel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale gezondheid app voor vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze eerst een intensief trainingsprogramma. Een dag voor de training bezoekt Vera nog een hypnosetherapeut om van haar rookverslaving af te komen. Onverwacht levert dit veel op en voelt ze zich sociaal minder geremd. Tijdens het trainingsweekeinde en de pitch ontspoort dit volledig…

‘Hypnosen’ is het speelfilmdebuut van de Zweedse filmer Ernst De Geer (1989), die met scherpe blik naar zijn eigen generatie kijkt – die van de millennials. Voor hen is het leven maakbaar: de mens is op aarde om te werken aan zelfverbetering en maakt daarbij gebruik van een eindeloze reeks cursussen, trainingen, clinics en wellness-retraites. De vermakelijke en schurende situaties waarin Vera en André belanden doen denken aan recente – eveneens Scandinavische – films als ‘Sick of myself’ en ‘The worst person in the world’. Ook werd De Geers debuut, wat betreft het oproepen van gevoelens van ongemak, al vergeleken met het werk van bijvoorbeeld Michael Haneke.

★★★★ “Heerlijk droogkomische pastiche” – VPRO Cinema
★★★★ “Twee hartveroverende acteurs” – De Volkskrant
★★★★ “Tenenkromedie voor millennials” – NRC

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland