Bestel tickets

2023 – 103 min.

How to blow up a pipeline

Movies that Matter

Een groep jonge milieuactivisten, allemaal met hun eigen verhaal, treffen voorbereidingen om een oliepijplijn in Texas op te blazen.

 • Regie

  Daniel Goldhaber
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  VS
 • Genre

  Drama en Thriller

‘We moeten gaan aanvallen wat ons vermoordt,’ zegt de jonge klimaatactivist Xochitl (Ariela Barer). Gefrustreerd door de langzame vooruitgang in de strijd tegen klimaatverandering, vindt ze sabotage en vernietiging van eigendommen de enige effectieve methodes die nog overblijven. Zoals een briefje zegt dat ze onder de ruitenwisser schuift van een SUV waarvan ze net de banden heeft lek gestoken: ‘Als de wet je niet straft, doen wij het.’

Samen met een groep jonge activisten wordt een gewaagde actie voorbereid: het opblazen van een oliepijplijn in West-Texas. Als D-Day nadert, nemen de spanningen toe. Lukt het de heethoofdige native American Michael om het explosief te maken? Kan Alisha haar twijfels overwinnen? Zijn geliefden Logan en Rowan in staat voldoende te ontnuchteren van hun fanatieke drugs- en alcoholgebruik? En is iedereen eigenlijk wel te vertrouwen? Met een fantastische cast, onder wie Sasha Lane (‘American Honey’) als de getroebleerde Theo.

Zenuwslopende, ingenieus geconstrueerde thriller van regisseur Daniel Goldhaber. Gebaseerd op Andreas Malms controversiële non-fictieboek met dezelfde titel, dat sabotage beschrijft als noodzakelijke vorm van klimaatactivisme.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland