Bestel tickets

2024 – 108 min.

Four daughters

Laatste speelweek!

Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning van twee dochters met moeder Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs.

 • Regie

  Kaouther Ben Hania
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Nour Karoui
 • Land van oorsprong

  Frankrijk

Met ‘Four daughters’ heeft regisseur Kaouther Ben Hania (‘The man who sold his skin’, ‘Beauty and the dogs’) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

‘Four daughters’ is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

★★★★ “Intrigerende film” VPRO Cinema
★★★★ “Grootse kracht in verhaal zelf” De Volkskrant
★★★★ “Een schokkende maar uiterst menselijke film die je niet meer loslaat” De Morgen
★★★★.5 “Fascinerend en diepgaand. Door de unieke vorm (…) blijft de documentaire lang in je hoofd rondspoken” FilmTotaal

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland