Bestel tickets

2024 – 96 min.

Dogtooth

Close up > Lanthimos

De doorbraak van Yorgos Lanthimos ('Poor things') waarmee hij liet zien waarom hij een grootmeester is. Een controlerende, manipulatieve vader sluit zijn drie volwassen kinderen op in een staat van eeuwige kindertijd door ze gevangen te houden in een omheind familiecomplex.

 • Regie

  Yorgos Lanthimos
 • Gesproken talen

  Grieks
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Christos Stergioglou, Aggeliki Papoulia, Michele Valley
 • Land van oorsprong

  Griekenland
 • Genre

  Drama en Thriller

Drie volwassen kinderen – twee zussen en een broer – worden geïsoleerd opgevoed in de afgelegen villa van hun familie. Hun ouders houden hen vanaf hun geboorte onder strikte controle en geven de kinderen alleen informatie die zij zelf selecteren. Hierdoor kennen de kinderen de wereld alleen zoals hun koude, manipulatieve ouders die beschrijven.

De reden waarom de vader en moeder hun kinderen zo isoleren, is onduidelijk. Ze geloven dat onwetendheid geluk brengt en zien vrijheid slechts als een woord zonder betekenis. Maar deze situatie kan niet eeuwig duren. De komst van Christina, een jonge bewaker, brengt verandering. Haar invloed bedreigt de jarenlange indoctrinatie en wekt nieuwsgierigheid bij de kinderen. Kunnen de kinderen ooit ontsnappen aan de greep van hun ouders?

‘Dogtooth’ is de internationale doorbraak van Yorgos Lanthimos (‘Poor things’). De film won de Prix Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes 2009 en werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de 83e Academy Awards. ‘Dogtooth’ is een duister en komisch inzicht in een surrealistische wereld waarin ouderlijk toezicht verkeerd is gegaan.

Deze film is onderdeel van onze Close up van Yorgos Lanthimos

★★★★★ “The most original nightmare in years” Time Out
★★★★★ “Few movies convey such a deeply unnerving atmosphere in nearly every scene while simultaneously capitalizing on an absurd black comic sensibility” IndieWire
★★★★★ “[Lanthimos] skilfully doles out tantalizing pieces of information, keeping the viewer in a constant state of suspense and wonder.” –  Toronto Star

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland