Bestel tickets

2023 – 87 min.

Dalva

Laatste speelweek!

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

 • Regie

  Emmanuelle Nicot
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Zelda Samson, Fanta Guirassy, Alexis Manenti
 • Land van oorsprong

  België, Frankrijk
 • Genre

  Drama

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden.

Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

‘Dalva’ is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

★★★★ ”Dalva’ zit slim in elkaar, maar de reden dat de film zo overtuigt, is Zelda Samson, die Dalva speelt.’ NRC

★★★★ ‘Er is veel opmerkelijk aan Nicots speelfilmdebuut, van de exact voldoende op de huid zittende cameravoering tot de niet-uitleggerige vertelstijl, die de kijker meevoert met Dalva. Hoe vreemd en vijandig moet de nieuwe wereld zijn voor dit pas net uit haar isolement bevrijde meisje.’ De Volkskrant

★★★★ ”Dalva’ is een subtiele balanceeract tussen een weerzinwekkende realiteit en een teder, binnenstebuiten gekeerd coming-of-ageverhaal.’ Filmtotaal

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland