Bestel tickets

1958 – 86 min.

Bert Haanstra avond: boekpresentatie + Fanfare

Op dinsdag 4 juni a.s. vindt in Filmhuis Slieker in Leeuwarden de presentatie plaats van het boek De simmerske Fanfare fan 1958.

  • Regie

    Bert Haanstra
  • Gesproken talen

    Nederlands
Bestel tickets

Informatie

  • Land van oorsprong

    Nederland

Op dinsdag 4 juni a.s. vindt in Filmhuis Slieker in Leeuwarden de presentatie plaats van het boek ‘De simmerske Fanfare fan 1958′. Dit is een heerlijk kijk- en leesboek in het Fries waarin de lezer mee terug wordt genomen naar de zomer, nu 66 jaar geleden, dat een van Nederlands best bekeken films werd opgenomen. Aansluitend aan de presentatie wordt de film ‘Fanfare’ vertoond.

De auteur, Ronald van de Vate, laat in het boek alle aspecten van de film ‘Fanfare’ de revue passeren: van oorspronkelijk idee, locatiekeuze en storyboards tot de mensen die de film mogelijk maakten, zoals cameramannen, acteurs en actrices en nog veel meer. Van dit boek was al een Nederlandse editie, maar die is nu in het Fries vertaald, en heeft een extra bijlage over Bert Haanstra in Friesland. De vertaling is van de hand van Nynke Beetstra.

Bezoekers kunnen deze presentatie bijwonen. Het programma start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) met de boekpresentatie. Na een korte pauze vertonen we vervolgens ‘Fanfare’. Het programma eindigt rond 21.30 uur. Oud-journalist van de Leeuwarder Courant Asing Walthaus zal Ronald van de Vate interviewen en natuurlijk wordt op feestelijke wijze het eerste exemplaar uitgereikt. Na een korte pauze wordt de filmFanfare’ vertoond en sluiten we de avond af met een drankje. Uiteraard kun je het boek die avond ook aanschaffen en laten signeren door de auteur.

Foto’s: Eye Study Amsterdam.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland