Bestel tickets

2017 – 121 min.

Battle of the sexes

Grand Slam

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden.

  • Regie

    Jonathan Dayton, Valerie Faris
Bestel tickets

Informatie

  • Land van oorsprong

    Verenigd Koninkrijk, VS

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

De regie is in handen van Jonathan Dayton en Valerie Faris (‘Little Miss Sunshine’). Naast Oscarwinnares Emma Stone (‘La La Land’) en Oscargenomineerde Steve Carell (‘Foxcatcher’) maken Oscargenomineerde Elisabeth Shue (‘Leaving Las Vegas’), Sarah Silverman (‘School of Rock’), Alan Cumming (‘The good wife) en Andrea Riseborough (‘Birdman’) deel uit van de cast.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland