Cineviller Frédérique vertelt!

Cineville bestaat 15 jaar en dat vieren ze met filmherinneringen van hun pashouders. Deze keer het verhaal van Sliekerbezoeker Frédérique, die vorig jaar uit de kast kwam als trans vrouw en herkenning en erkenning vond in ons filmhuis.

Onderstaande is een stukje van het interview dat Frédérique had met Cineville. Bovenstaande foto van Frédérique is genomen door Cineville. Lees hier het volledige interview.

“Ik ben vorige zomer uit de kast gekomen als trans vrouw. Ik ben korter uit de kast dan dat ik Cineville heb. Eén van mijn mooiste bezoeken was onlangs in Slieker naar 20.000 especies de abejas, een film over een kind met genderdysforie.

In feite heb ik dat ook, dus ik herkende mij erin: je wordt niet begrepen, dus je moet je iedere keer aanpassen. Maar op den duur doe je dat niet meer, dan moet je jezelf worden.”

Cineville: onbeperkt naar de film!

Je kunt met je Cineville-pas onbeperkt naar de film in Slieker. De Cineville-pas geldt ook voor 58 andere filmtheaters en -huizen in Nederland. En dat voor slechts € 22,50 (of € 18,50 als je jonger bent dan 30 jaar) per maand!