Arcadia

Slieker Film presenteert een speciaal Arcadia-programma waarmee we buiten de ge-eikte paden treden. Er is zowel voor Bosk als Paradys ruimte. Vanaf half mei is bij Slieker iedere woensdagavond een film of documentaire te zien waarin bomen, bossen, struiken en varens een grote rol spelen. Maar ook is er ruimte om de diepte in te gaan met bijvoorbeeld gesprekken met kunstenaars Renzo Martens en Erik van Lieshout.

Van het oudste oerbos in Litouwen in ‘The Ancient Woods’, tot aan door de mens rechttoe-rechtaan geplante bomen in ‘The Hidden Life of Trees’. Van een meditatieve en lome boswandeling in ‘Old Joy’ tot volledige paniek in het behekste ‘The Blair Witch Project’. Maar ook het troostende ‘A Monster Calls’ en het voor de kleinste natuurliefhebbers geschikte ‘De Dieren uit het Hakkebakkebos’ zijn te zien. Of je nu wilt verbergen en rust vindt (zoals de hoofdrolspelers uit ‘Leave No Trace’) in een bos, of juist bomen weghaalt voor je eigen gewin, zoals in ’Taming the Garden’, alles is mogelijk bij Slieker.

Bij sommige voorstellingen zal er een inleiding gegeven worden, een gesprek plaatsvinden of toelichting zijn van een expert.

wo 6 juli 2022

Een zwartgallig drama over een escalerende, met sardonisch plezier gebrachte, burenruzie rondom een grote boom in de tuin. Met talloze sluipende shots, fraaie close-ups en bijna goddelijk koorgezang verheft de film de boom tot een mythisch object.

wo 13 juli 2022

Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen.

wo 20 juli 2022

Het bos is een fijne plek om te leven voor de muizen, maar de kleine diertjes moeten altijd oppassen voor de grotere dieren.

 

DELEN: