Bestel tickets

1931 – 85 min.

Tabu (F.W. Murnau) met live soudtrack

Eenmalig

Op het paradijselijke eiland Bora-Bora ontluikt een liefde, maar die blijkt onmogelijk: het jonge meisje Reri zal als maagd worden geofferd aan de goden.

  • Regie

    F.W. Murnau
  • Gesproken talen

    English
  • Ondertiteling

    Engels
Bestel tickets

Informatie

  • Land van oorsprong

    Verenigde Staten
  • Genre

    Avontuur, Drama en Romantiek

Op het paradijselijke eiland Bora-Bora ontluikt een liefde, maar die blijkt onmogelijk: het jonge meisje Reri zal als maagd worden geofferd aan de goden. In samenwerking met documentairemaker Robert Flaherty (‘Nanook of the North’) vertelt Murnau in schitterende beelden een even exotisch als universeel verhaal met ‘Tabu – A story of the South Seas’.

Laatste film van de in 1888 in Duitsland geboren Murnau, die met films als ‘Nosferatu’ en ‘Der letzte Mann’ hoogtepunten in de vroege cinema creëerde en in de jaren twintig naar Amerika vertrok. Net voor de première kwam hij in Californië bij een auto-ongeluk om het leven.

Live soundtrack
De stille film wordt live voorzien van muziek door het duo De Vertooning. De Vertooning is het nieuwste project van multi-instrumentalisten Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Hun missie is simpel: meesterwerken uit het stille tijdperk van de cinema uit het stof halen en voorzien van muzikale begeleiding. Met hun half geïmproviseerde samenspel (waarin ook stiltes de ruimte krijgen), de afwisseling van ritme en melodie en niet in de laatste plaats door het omvangrijke instrumentarium waarvan ze zich bedienen (met o.m. sopraansax, basklarinet, elektrische gitaar, ngoni, hangdrum en contrabas) maken ze van Murnau’s meesterwerk Tabu een geweldige kijk- en luisterervaring.

A film from the holdings of the Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung (www.murnau-stiftung.de) in Wiesbaden.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Woensdag 2 oktober

Woensdag 2 oktober

20:00 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen