Wes Anderson?

Eigenzinnig

Dankzij zijn uitgesproken visuele stijl in zijn eigenzinnige films heeft de Amerikaanse regisseur Wes Anderson een trouwe schare fans opgebouwd die gestaag groeit. Met Tiktok-trends, heuse fan-boeken, kleurplaten en een altijd herkenbare stijl speelt de regisseur zich vaak in de kijker bij deze horde fans. Een groep fans die het liefst zien dat Wes Anderson bezig is met wat hij zelf het liefst doet: unieke en kleurrijke karakters in een kleurrijke wereld plaatsen.

Op donderdag 15 juni vertoont Slieker de nieuwste film van Anderson, ‘Asteroid City’. De film kreeg in Cannes een minutenlang applaus en de eerste 5-sterrenreviews zijn ook al een feit. De kritieken zijn lovend, en vooral zijn specifieke stijl wordt weer geroemd.

Voor degenen die nog niet zo’n goed beeld hebben van deze excentrieke regisseur geven we voorafgaand aan de voorpremière een kleine spoedcursus. ‘Een introductie tot Wes Anderson’, die ook leuk is voor de gevorderde kijker want niet alleen zijn bioscoopreleases worden behandelt.

Daarnaast vertoont Slieker ook de klassiekers ‘The French Dispatch’ en ‘The Grand Budapest Hotel’ weer, waarmee Wes Anderson liet zien dat hij meer is dan enkel een fel kleurenpalet en gespiegelde composities.

The Slieker Dispatch

Harmen misstaat niet in een Wes Anderson-film zeggen wij al een poosje.

Tijd om dat te testen! Dus gingen we dinsdagmiddag met de camera op pad om in beeld te brengen hoe onze programmeur nu eigenlijk te werk gaat. Want Harmen is en blijft een groot enigma. We zullen eerlijk zijn – zelfs dit hadden we niet verwacht…

Placeholder afbeelding voor de video