Zondag 22 september VW Kevers op het Wilhelminaplein

Zondag 22 september zullen tientallen klassieke Volkswagen Kevers het Wilhelminaplein oprijden en voor de ingang van Slieker Film parkeren. Er is zelfs een echte, zéér zeldzame ‘Ganz’ bij: een Standard Superior uit 1933. Die middag vertonen wij namelijk de documentaire ‘Ganz: how I lost my Beetle, een documentaire over de ontwerper van de eerste Volkswagen Kever: Josef Ganz. Met als speciale gast Paul Schilperoord, auteur van de biografie over Ganz én bezitter van een originele Ganz kever! De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Wagenfolks uit Drachten.

‘Ganz, how I lost my Beetle’
Josef Ganz (1898-1967) was autogek, een briljant ingenieur, een messcherpe autojournalist en niet bang om technische grenzen te doorbreken. Ganz droomde van een kleine, veilige en betaalbare auto voor de gemiddelde man. En hij was Joods, een bijzaak, ware het niet dat hij in nazi-Duitsland leefde.

In de film vertelt Ganz, bij monde van Duitse acteur Joachim Król, zelf zijn verhaal. Daarnaast zien we mensen die door het verhaal van Josef Ganz geraakt en begeesterd zijn. We ontmoeten achterneef Lorenz die als autofanaat in de voetsporen van zijn verre oudoom treedt. Samen met Nederlandse Ganz-expert Paul Schilperoord gaat hij op zoek naar bestaande modellen van de originele Ganz-auto en proberen ze een functionerend model weer de weg op te krijgen. Het uiteindelijk doel is het om het verloren erfgoed van Ganz naar de wereld van vandaag te brengen.

Kaarten
Kaarten voor de speciale vertoning van 16:20 uur zijn niet meer beschikbaar, maar diezelfde dag om 20:00 is er nog vertoning van ‘Ganz, how I lost my Beetle’. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

DELEN: