‘Das leben der anderen’ te zien in het FilmABC

En de winnende film bij de ‘B van Berlijn’ is….

Alle stemmen zijn geteld en dat betekent dat de film met de meeste stemmen bekend is. De winnende film bij het thema ‘B van Berlijn’ is geworden: ‘Das leben der anderen’

In november 1984 krijgt de gezagsgetrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht, de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.

De andere films waar men op kon stemmen waren ‘B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin’, ‘Der himmel über Berlin’, ‘Oh boy’ en ‘Victoria’. Maar er kan dus maar  één de winnaar zijn: ‘Das leben der anderen’ wordt op vrijdag 24 januari om 20:50 uur vertoond. De kaartverkoop is gestart!

Wat is het Slieker FilmABC?
Slieker presenteert een nieuw filmprogramma op basis van de letters van het alfabet. Bij iedere letter wordt een thema met bijpassende films gekozen. Stem op jouw favoriete film en bepaal welke film in de bioscoop komt. Slieker lanceert in 2020 met deze filmische variant van Aap-Noot-Mies in totaal 26 filmthema’s op alfabetische volgorde. Blijf op de hoogte van het Slieker FilmABC en stem mee!

Win vrijkaarten
Schrijf je in op de Slieker filmnieuwsbrief en maak kans op 2 vrijkaarten! Elke week worden 2 filmtickets verloot onder de nieuwe abonnees. Schrijf je in op www.sliekerfilm.nl en maak automatisch kans. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

DELEN: