Van politiek naar burger: Alexander Burger is onze Benchwatcher en tipt ‘Bluesbrothers’

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Na de politieke benchwatchers is vandaag Alex Burger onze Benchwatcher. Alex is filmmaker, stemacteur/voice-over en is in te huren voor telefonie- en klantenservice werkzaamheden. Zijn laatste film is de slapstick Troebel Water, over een jongeman die het zat is dat zijn vrouw te veel geld uitgeeft, waardoor hij in de financiële problemen komt. Hij besluit actie te ondernemen en komt tot een bizar besluit. Alex’ favoriete film is ‘The Blues brothers’ en volgens ons is deze doldwaze komedieklassieker de inspiratie voor de storyline van ‘Troebel Water’. Hoe gaat het met een Frieslands grootste filmtalenten?

Wat mis je?
Ik mis het naar de film gaan met vrienden enorm! Voor de pandemie ging ik wekelijks naar de bioscoop. Hopelijk kan dit binnenkort weer snel!

Hoe kijk je nu film?
Ik kijk nu vooral films via Netflix en mijn eigen dvd collectie!

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
De laatste film die ik heb gezien in Slieker is ‘Once Upon a Time in the West’. Ik ben hier naartoe gegaan met mijn vader, die deze film vroeger met zijn vader keek.
Ik vind het mooi om te zien hoe deze legendarische film generaties lang grote indruk maakt.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
‘The Blues Brothers’ (1980)! Deze door John Landis geregisseerde klassieker, is van jongs af aan één van mijn favoriete films.
De film is te zien op o.a. Pathé Thuis!

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
De cast is fantastisch, de muziek tijdloos en de combinatie humor en actie geniaal.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Absoluut! Ik hoop dat we snel weer plaats kunnen nemen in één van jullie mooie filmzalen!

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: